Wat vitamine B12 doet voor je lichaam

Vitaminen zijn essentiële voedingsstoffen, noodzakelijk voor het goed functioneren van ons lichaam.
Vitamine B12 (cobalamine) speelt een belangrijke rol in het lichaam
en heeft verschillende functies.
Maar wat doet deze vitamine precies voor je?

Wat doet vitamine B12 voor je lichaam

Het draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid, de normale vorming van rode bloedcellen en de normale werking van het immuunsysteem. Dit houdt in dat het onder andere je weerstand ondersteunt. Een langdurig tekort aan vitamine B12 kan ernstige gevolgen hebben.

Vitamine B12 komt met name voor in vlees, in zuivel (melk, melkproducten) en in eieren. Vegetariërs en veganisten moeten dus extra goed opletten. Een supplement met vitamine B12 is dan een welkome aanvulling. Ook ouderen kunnen vitamine B12 minder goed opnemen en tekorten komen bij hen vaak voor.

De voordelen van een vitaminespray

De opname van vitamine B12 is lastig, omdat ons maagzuur ervoor zorgt dat het merendeel van de B12 niet kan worden opgenomen in het lichaam. De Beste Choice Vitamine B12 mondspray biedt de perfecte oplossing, omdat de opname dan al in de mond start en dus de maag overslaat. 1 Spray per dag en heerlijke kersensmaak.

Fan aan het woord

“Ik ben al heel lang vegetariër, waardoor ik geen zuivel en vlees eet. Om bepaalde vitaminetekorten aan te vullen ben ik vitaminesupplementen gaan slikken. Maar ik heb zo’n hekel aan die tabletten. Daarom vond ik het fijn dat ik deze vitaminespray tegenkwam!En nu las ik dat de spray in je mond, via je wangslijmvlies, zelfs beter wordt opgenomen, dan dat ze via je buik moeten. Nog beter dus.”

Sandra